Knack, knack… kan vi komma in?

På vår Facebookgrupp fick vi idag ett inlägg om svårigheten att ta sig in bakom en hårt stängd politisk grind. Både för oss i vårt kommande arbete och för medborgare som vill påverka politikerna genom de sociala medierna. Används de sociala medierna för att vi ska påverka politiken? Nja, snarare för att politiken ska påverka oss. Vi utomstående släpps inte in i det verkligt politiska. Vi står utanför dörren och knackar på till ingen nytta som helst.

Vi har nu kommit i kontakt med mycket intressanta forskare och experter som förhoppningsvis kan hjälpa oss förstå varför de sociala medierna används och hur de används. Även vilken nytta de egentligen gör och deras eventuella påverkan i valet. Vi kommer att lägga upp korta utdrag av intervjuerna här på bloggen innan webbplatsen är färdig för att ni ska få en försmak av vad som komma skall.

Tills dess vill vi ge er ett lästips om det politiska spelet bakom kulisserna: Vänninan  – Rapport från Rosenband av Eva Franchell som arbetade som Anna Lindhs pressekreterare under en lång tid. Boken ger en intressant inblick i politikers vardag och på det politiska maktspelet.

Vänninan

Annonser

2 responses to “Knack, knack… kan vi komma in?

  1. Jag har ett tips till er om ni inte redan känner till dom..

    http://infontology.typepad.com/infontology/

    Infontology är deras blogg där dom skriver mycket om sociala medier, sen gör dom mycket forskning och arbete med de sociala mediernas inflytande i samhället. Simon Winter och Per johansson. Jag tror att dom arbetar på Linné universitetet så ni känner säkert redan till dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s