Blotta allt och tjäna pengar?

Vad får användandet av sociala medier för konsekvenser? Vad ska de egentligen användas till? Vill vi läsa vad våra politiker äter till lunch och när de sätter in disken i diskmaskinen? Ja, det diskuteras mycket om hur mycket av sitt privatliv man ska publicera på nätet, inte minst gäller det politiker och företag. Målet är oftast att bli mer personlig och på så sätt få en bättre relation med sina väljare/kunder. Frågan är bara var gränsen går mellan att vara personlig och privat, det är en fin balansgång mellan att vinna förtroende och skapa irritation.

Brit Stakston menar att transparens alltid har varit en viktig del i en lyckad kommunikationsinsats. Den transparens som de sociala medierna innebär anser hon vara ett bra sätt att visa sin ståndpunkt på. Hon menar också att de sociala medierna ger möjligheter att skapa dialog och tillit, något som bör utnyttjas. Vill du höra mer vad Brit har för tankar kring just transparens finns ett intressant filmklipp här.

Brit är förövrigt en av de experter som vi ska intervjua till vår kommande hemsida. Hon är anställd på JMW kommunikation där hon jobbar som mediestrateg, hon är även en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom sociala medier. Vi är förstås väldigt glada att hon ville ställa upp på en intervju!

Annonser

3 responses to “Blotta allt och tjäna pengar?

  1. Jag kan tycka att man ser mer och mer ”offentliga” profiler och ”privata”. Skillnaden där är väl att man är tillräckligt privat för att visa sig mänsklig i den ”offentliga” profilen, medans man i den privata som man bara delar med sina närmaste kan man tillåta sig att vara sig själv. Vi har ju fortfarande stora möjligheter att kunna välja vem som ska se vad och inte. Facebook är ett utmärkt exempel på där man kan välja vad man vill visa och för vem.

    • Ja det är ju ett sätt som man kan dela upp det på. Förhoppningsvis skiljer det inte så mycket på ens ”offentliga” och ”privata” sida så att man känner att man kan vara sig själv även i den offentliga delen. Utan att för den delen behöva dela med sig av hela sitt privatliv.
      Många menar att man kan tänka att man ska vara personlig men inte privat på sin ”offentliga” sida. Här är det naturligtvis väldigt olika vad som uppfattas som privat och inte men det kan ändå vara något att utgå ifrån.

      Problemet när man väljer vilka som ska få se vad är ju att det kan bli väldigt fel ifall det man skriver på sin privata sida läcker ut så att alla kan se det.

  2. Pingback: Smakprov och lästips «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s