Ungas röst

På vår webbplats kommer vi ha en flik som handlar om hur unga väljare ser på politikernas användande av sociala medier. Idag har vi genomfört den första intervjun med en grupp unga väljare, det gick verkligen bra! Tack för att ni ställde upp!

Vi diskuterade bland annat hur förtroendet för politiker varierar beroende på medium och hur man på ett omedvetet sätt påverkas av de politiska budskapen på nätet.

De menade också att den politiska informationen som man tar till sig genom de sociala medierna ofta stämmer överens med ens politiska värderingar. Om man gillar Mona så följer man hennes Twitter och om man gillar Fredrik så läser man om honom och så vidare. Frågan är hur politikerna ska locka till sig fler väljare genom de sociala medierna? Hur ska de få de som inte vet vilket parti det ska rösta på att vilja gå in på deras blogg eller Facebook-grupp?

Vill du läsa mer om ungas syn på dagens politiska kommunikation är du hjärtligt välkommen att besöka vår hemsida som kommer lanseras 31 maj! Tills dess kan du följa vårt projekt här på bloggen eller varför inte gå med i vår grupp på Facebook? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s