Smakprov och lästips

Vi har ju utlovat smakprov från våra intervjuer här på bloggen. I veckan genomfördes en intervju med mediestrategen Brit Stakston, som vi skrivit om tidigare. Brit är väldigt intresserad av utvecklingen av den digitala kommunikationen. Hon föreläser och debatterar om ämnet sociala medier, vilket gör att hon får anses vara en expert på området.

Nedan följer ett utdrag ur intervjun:

”Politisk kommunikation har under alla tider handlat om att argumentera för sin sak. Det gäller att nå ut med sitt färdiga politiska budskap till ett stort antal väljare. I och med internets utveckling har möjligheterna till medborgardialog avsevärt förbättrats. Vilket har lett till att det idag handlar mer om att lyssna och uppmuntra till dialog mellan politiker och väljare.”

”De sociala medierna får konsekvenser för oss väljare men även för politiken i stort. En av konsekvenserna är att gränserna mellan politiker och väljare suddas ut i den meningen att de två grupperna kommer närmare varandra.”

”En stor fördel med de sociala medierna är att om medborgare börjar använda dessa på rätt sätt kan det leda till att fler lokala beslut fattas.  Detta kräver dock ett visst engagemang från medborgarna något som man måste vara medveten om. De sociala medierna fungerar bara om det finns minst två aktiva parter.”

”Tips till politiker:”

  • Skriv om relevanta saker
  • Uppmuntra till dialog
  • Visa på nyttan med din politik

För att läsa intervjun i sin helhet får ni ge er till tåls till den 31 maj. Vad händer då? Jo, addapolitiken.se lanseras!

Tills dess kan ni passa på att läsa Staksons bok Politik 2.0 – Konsten att använda sociala medier, som släpps imorgon torsdag 6/5. Boken kommer att fortsätta i bloggform på www.politik20.se.

Politik 2.0 - Konsten att använda sociala medier


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s