Smakprov från intervjuerna med partierna

Vi har under de närmsta veckorna intervjuat de som är ansvariga för sociala medier inom de sju riksdagspartierna samt Sverigedemokraterna. Detta för att få en bild av hur partierna centralt arbetat med sociala medier.Vad de har för strategier och mål med användandet. Intervjuerna har varit väldigt givande och gett oss många intressanta vinklar på hur sociala medier kan användas inom politiken. Här följer en liten kort sammanfattning av vad vi fått fram under intervjuerna:

Av de partierna vi intervjuat,  så anser alla det viktigt att befinna sig på sociala medier, eftersom man vill vara där människor finns.

Målet med att befinna sig på de sociala medierna är för de allra flesta att nå väljare och medlemmar i partierna. Man vill både föra fram sina åsikter och locka till sig fler väljare, men också bygga gemenskap mellan redan trogna väljare och partimedlemmar.

De flesta partierna anser att sociala medier kommer spela en viktig roll i valet 2010, men ingen avgörande.

Så, nu vet ni lite om vad partierna anser om sociala medier. Mer kommer ni kunna läsa på vår hemsida när den lanseras den 31 maj…

Håll utkik!

Annonser

2 responses to “Smakprov från intervjuerna med partierna

 1. Hej,
  Tack för intressanta tips. Men –
  Varför har ni valt riksdagspartierna + SD??
  Fi och Piratpartiet hade varit lämpliga att inkludera. Ser konstigt ut annars.

 2. Hej,

  ja vi förstår verkligen din ståndpunkt i frågan och vi hade själva ett antal diskussioner innan vi bestämde oss. Vi valde helt enkelt de partier som figurerar i de flesta opinionsundersökningar som görs och då är det just dessa. Vi tänkte ett tag på att även inkludera Piratpartiet och Fi men då hade frågan upp om vi hade missat ytterligare partier. SD har ju också fått mycket uppmärksamhet för sin närvaro på de sociala medierna (något som också Piratpartiet har fått och det är vi medvetna om) och det är därför intressant att se om det stämmer. Viktigt att poängtera för oss är också att vi inte lägger någon som helst politisk ståndpunkt i detta.

  Hoppas att vi har lyckats förklara vårt urval på ett tillfredsställande sätt:)

  //Elin Ivarsson, projektledare Adda politiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s