Ett sätt att få unga intresserade av politik?

Skulle du vara mer intresserad av politik om du fick bilda ditt eget parti med dina egna åsikter? Nu har du chansen att skapa ditt eget parti och samla röster. Utbildningsradion (UR) har just nu en tävling på sin hemsida där ungdomar får möjlighet att skapa sitt eget parti och ta upp sina hjärtefrågor. Tävlingen ger unga människor chansen att se på valrörelsen med andra ögon och reflektera över sin egen aktivitet i de sociala medierna.

UR ger både personer och hela klasser möjligheten att diskutera och lära sig mer om det nya medielandskapet som har vuxit fram. Det öppnar även upp för diskussioner och lärdomar kring yttrandefrihet, retorik och sociala medier som nyhetskälla och verktyg för interaktion.

Det parti som får flest röster vinner och tävlingen avslutas på valdagen den 19 sepmtember.

Du kan skapa ditt eget parti på:

http://www.ur.se/dittparti/

Annonser

Ett svar till “Ett sätt att få unga intresserade av politik?

  1. Hej! Kul att ni uppmärksammar ”Ditt parti”, möjligheterna är flera, dels att fundera ut vad som helt enkelt är viktigast för mig, får en att tänka till. Dels att man kan fundera kring hur man bedriver en kampanj på nätet och kanske främst i sociala medier. Vi har tagit fram en widget som kan fungera som ett digitalt röstplakat men kreativiteten har ingen gräns. Ska bli kul att se om någon tänker ännu längre än så för att skaffa röster.

    /Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s