Internet i skolan

Enligt internetstatistik.se har nästan alla 12-19 åringar i Sverige tillgång till dator med internetuppkoppling på skolan. Det är dock väldigt få som utnyttjar (eller får möjlighet att utnyttja) internet i skolarbetet. Detta gäller särskilt på högstadiet, på gymnasiet blir internetanvändningen lite vanligare. Att användningen i skolan är så låg är synd då internet har så mycket mer att erbjuda än förströelse. Nätet är ju ett fantastiskt verktyg som borde utnyttjas bättre inom all typ av utbildning.

Som exempel kan man ta den politiska kommunikationen. Tekniken och strategierna har utvecklats så snabbt de senaste åren att skolböcker fort blir inaktuella. Här har internet en stor fördel eftersom att det alltid går att hitta uppdaterad information.

Det har på senaste tiden diskuterats mycket kring hur de sociala medierna kommer att påverka den politiska kommunikationen och det stundande riksdagsvalet. Vi bestämde oss därför för att skapa ett webbaserat läromedel som tar ett grepp om den politiska kommunikation och hur den påverkas av de sociala medierna. Vi har pratat med partierna om hur de tänker använda sociala medier i valrörelsen, frågat experter, intervjuat ungdomar med mera. Dessutom har vi tillägnat en flik åt lärare där vi förklarar hur hemsidan kan användas i undervisningssyfte, här finns också diskussionsfrågor, uppgifter och en ppt-presentation. Hemsidan kommer att lanseras den 31 juni.

Har du några synpunkter, tips eller förslag? Tveka inte att kontakta oss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s