Smakprov!

Om fyra dagar lanseras vår hemsida! Men redan nu tänkte vi bjuda på ett smakprov av vad som komma skall. Utdraget kommer från en text som baseras på en fokusgruppsintervju som vi gjort med fyra unga väljare.

Att politiker försöker sprida sitt budskap på nätet tror gruppen påverkar väljarna och ger en effekt. ”Titta bara på Obamas kampanj i USA-valet”, säger Caroline. Alla tror även att många politiker har bloggar och Facebook för att de känner ett tvång, vilket leder till att de uppdaterar dåligt och inte svarar på kommentarer. Konsekvensen blir att de sociala mediernas möjligheter inte utnyttjas till fullo, dialogen mellan politiker och väljare uteblir. Malin menar att vissa inte kommunicerar utan bara lägger upp sina åsikter, det blir envägskommunikation.

Efter att ha intervjuat unga väljare, partirepresentanter och experter på politisk kommunikation och sociala medier kan vi konstatera att det råder delade meningar om hur de sociala medierna kommer att påverka den politiska kommunikationen under valrörelsen. Om detta och mycket annat kan du läsa mer om den 31:a maj då vår hemsida lanseras!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s